SÖDERÅSRALLYT – SÖDRA SVERIGES VACKRASTE RALLY

Den första upplagan av Söderåsrallyt genomfördes lördagen den 11 juni 2022 och den andra den 10 juni i år.

Det är ett arrangemang av Åstorps Rotaryklubb där hela nettoöverskottet – 100.000 kronor 2022 (2023 års resultat ej klart) – skänktes till Barncancerfonden och UNHCR’s hjälparbete i Ukraina

Den 10 juni i år var det dags för den andra upplagan av detta rally. Upplägget var i princip en repris av föregående år, men med tillägget att vi ville uppmärksamma

90-års jubiléet av Wrams Grand Prix. Vi kom därför att till del köra samma sträcka som då.

(Klicka på bilden)

Som pricken över ”i”-et kunde man dessutom i hembygdsparken beskåda en racer-bil från tiden kring Wrams Grand Prix. En bil gjort helt i teak!

En annan nyhet i år var att vi testade att även öppna för veteranmotorcyklar. Dock endast 25 stycken detta försöksår.

Bilrally är ju en idrott och idrotter är anslutna till Riksidrottsförbundet. Vad passar då bättre än att rallyt gästades av den precis avgångne ordföranden för RF – Björn Eriksson med hustru Helena?

Björn & Helena Eriksson

Start och målgång var även i år vid Perslund, Åstorps Hembygdsgård. Själva rallyt var c:a 11 mil långt och gick även i år på asfalterade vägar i de natursköna omgivningarna längs, kring och över Söderåsen. En annan nyhet var att rallyt passerade inom Wrams Gunnarstorps slott, där samtliga ekipage blev fotograferade med slottet som bakgrund.

Wrams Gunnarstorps slott och i bilen Rallygeneralen Kåge Schildt

Varmt välkomna till bildspelet om 2023 års Söderåsrally!

Klicka på bilden

BESÖK OSS ÄVEN PÅ FACEBOOK

(Klicka här)